Uw administratie

Snel inzicht krijgen in jouw cijfers, boekhouden in de cloud en contact met een adviseur wanneer je dat nodig hebt?

Dat is voor ons vanzelfsprekend. 

Wij ontzorgen onze klanten met onze complete dienstverlening
                                        

 

Ondernemer worden 

Voor jezelf beginnen? Het lijkt zo leuk en dat is het zeker! Het starten van een onderneming is heel eenvoudig. Je moet je inschrijven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel en bij de Belastingdienst voor een btw-nummer. Je krijgt bij het inschrijven bij de Kamer van Koophandel direct een btw-nummer mee. Meer is het eigenlijk niet. 

Ben je ook ondernemer voor de inkomstenbelasting? Dat je ondernemer bent geworden betekent niet automatisch dat je ondernemer bent voor de inkomstenbelasting. Ben je dat wel dan geniet je mogelijk ook van verschillende fiscale aftrekposten. Dit heeft invloed op de aangifte inkomstenbelasting. Doe hiervoor de ondernemerscheck. 

 


Inkomstenbelasting 

Ondernemers die voor een rechtsvorm Eenmanszaak of V.O.F. hebben gekozen, moeten aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Deze belastingregels zijn wel anders dan voor particulieren. Wat verandert er op het gebied van inkomstenbelasting als Je voor jezelf begint?

Werknemers betalen belasting over hun salaris, waarbij de werkgever dit op het brutoloon inhoudt. Ondernemers betalen belasting over de belastbare winst. De belastbare winst wordt berekend aan de hand van de verwerkte administratie die voor jouw bedrijf is ingericht. Een goede administratie geeft continu inzicht in de financiële positie van de onderneming. Stijgen de inkomsten of juist de uitgaven? Jouw administratie is een stuurmiddel voor de onderneming. Daarnaast is het wettelijk verplicht een administratie bij te houden en te bewaren. Voor meer informatie hierover kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 
Uw administratie 

Besteedt jouw boekhouding uit aan een deskundige, zodat je jouw handen vrij hebt voor het ondernemen. Wij nemen al deze administratieve verplichtingen uit handen. Met onze diensten ondersteunen wij iedere onderneming. Lees verder wat wij voor jou kunnen betekenen.